Bubáková upadla v boji o medaili, Hornig byl ve stíhačce sedmý

EYOFW 2017
EYOFW 2017
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Sjezdařka Nikola Bubáková útočila na Evropském olympijském festivalu mládeže v tureckém Erzurumu na další medaili. Po prvním kole slalomu byla na druhém místě, pouhé dvě setiny sekundy za vedoucí Finkou Nellou Korpiovou. Druhé kolo však sedmnáctiletá sjezdařka bohužel nedokončila. „Vlastně vůbec nevím, co se stalo. Najednou jsem ležela,“ říkala Nikola Bubáková smutně.

Vítěz biatlonového sprintu Vítězslav Hornig celkem pětkrát chyboval při střelbě a ve stíhacím závodě skončil sedmý. „Dneska to nebylo ono. Nejen v běhu, ale taky ve střelbě, kde jsem udělal školácké chyby,“ řekl Hornig. Šesté místo mezi dívkami obsadila Tereza Svobodová, jež na trať vyrážela jako pátá. Díky bezchybným střeleckým položkám vleže figurovala po druhé střelbě na třetím místě.

Na úspěchy pomýšleli i snowboardcrossaři, v kvalifikaci byl Kryštof Choura třetí, Jakub Všetečka osmý a Matyáš Kulich desátý. „Kvalifikaci kluci zajeli slušně,“ řekl trenér Martin Hálek. Jenže vyřazovací část už se mladým českým závodníkům tolik nepovedla. Jakub Všetečka a Matyáš Kulich nepostoupili ze čtvrtfinále. Kryštof Choura se do semifinále probojoval díky videozáznamu, na kterém trenéři prokázali, že jeho bulharský soupeř by měl být diskvalifikován za neprojetí brány. Choura však v semifinále nepříjemně upadl a do malého finále raději nenastoupil. Závody provázely i potíže se špatně postavenou tratí. „Spíchli ji na poslední chvíli po problémech v trénincích,“ dodal Hálek.

První závody mají za sebou také rychlobruslaři na krátké dráze. Radek Fajkus dojel čtvrtý ve finále B. „Dosáhl výsledku, který odpovídá jeho výkonnosti. Oceňuju jeho snahu, protože jsem po něm chtěl, aby se neschovával a jel. Tři kola před cílem ve finále B ještě vedl, ale pak ho soupeři předjeli,“ popisoval trenér Jindřich Pařík.

Zdeněk Sejpal si zajel osobní rekord 2:23,557. Tereza Pfeiferová doplatila na chybu rozhodčího, který v rozjížďce zazvonil do posledního kola, ačkoli do konce závodu zbývala ještě dvě. „Soupeřky zareagovaly rychleji na ukazatel kol, kde byl správný údaj. Tereza vyjela k mantinelu a pak už měla dlouhou dráhu zpátky. Z druhého místa se tak propadla na čtvrté nepostupové,“ dodal Jindřich Pařík.

Kompletní přehled českých výsledků najdete ZDE.

líbil se ti článek?