Sportovci mají za sebou první tréninky

EYOFW 2017
EYOFW 2017
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

První tréninky před startem Evropského olympijského festivalu mládeže v tureckém Erzurumu za sebou mají čeští sportovci. Na svahy vyrazili ve slunečném dni alpští lyžaři i snowboardisté. „Všechno v pohodě, sjezdovky jsou moc hezké, zázemí, kde se lze ohřát, je k dispocizi,“ říkal trenér sjezdařů Petr Lajkeb.

Skokanské můstky jsou sice v dohledu z Olympijské vesnice, jelikož však program skokanů startuje tréninky až v pondělí, trénoval českým tým v hale ubytovacího komplexu. Závodníci se připravili na schodech a koučové je zvedali při tréninku odrazu. Pilovali také nájezdový postoj.

Podívejte se na fotogalerii >>>

Nejvzdálenější sportoviště mají v Erzurumu naopak běžci na lyžích a biatlonisté. V neděli museli týmy přestát trable s dopravou nebo třeba nefungující elektřinu v buňce biatlonových servismanů.

Cesta do střediska Kandilli vede kolem zasněžených ploch s výhledem na další vrcholky, samotný areál je velmi hezký. „Jen kdyby foukalo nebo sněžilo, nemají se závodníci na trati kde schovat,“ řekl biatlonový trenér Aleš Lejsek při tréninku dívek. „Takhle by se mi to při závodech líbilo,“ říkal pak o jejich střelbě.

líbil se ti článek?