Česko znovu slaví, zlato získal biatlonista Hornig

EYOFW 2017
EYOFW 2017
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Druhou medaili získal český tým na Evropském olympijském festivalu mládeže v tureckém Erzurumu. Biatlonový sprint na 7,5 kilometru totiž vyhrál Vítězslav Hornig a přidal tak zlato k bronzu sjezdařky Nikoly Bubákové z obřího slalomu.

„Dojel jsem do cíle a padnul jsem před výsledkovou tabuli. Byl jsem úplně vyčerpaný, býval bych nebyl schopný vstát. Pořád tam byl výsledek závodníka, který dojel přede mnou, ale když naskočilo číslo s mohí pozicí, mohl jsem si pořádně zařvat. Tahle medaile je jasně nejvýš, úplně někde jinde než všechny ostatní úspěchy,“ říkal sedmnáctiletý Hornig.

Sedmé místo si ve stejném závodě připsal Mikuláš Karlík. Mezi dívkami byla na šestikilometrové trati pátá Eliška Svobodová, která před středeční stíhačkou ztrácí na první místo 46 sekund. „Závod byl běžecky hodně těžký. Snažila jsem se to nepřepálit, ale i tak mi v posledním kole docela došlo. Ale jsem šťastná za střelbu. Dvakrát za sebou se mi teď povedlo zastřílet v závodě bez chyby a s tím se pak jede mnohem lépe. Budu se snažit, abych dobře zastřílela i ve stíhačce.“

Sedmé místo obsadila v závodě běžkyň na lyžích na 7,5 kilometru volnou technikou Zuzana Holíková. Sedmý byl také v obřím slalomu sjezdař Ondřej Surkoš, desáté místo patřilo Oskaru Novákovi.

Kompletní české výsledky najdete ZDE.

líbil se ti článek?